Sunday, October 30, 2011

Virtuaalmaailmad


Tänapäeval on palju erinevaid virtuaalmaailmu. Olen tutvunud päris mitmega, näiteks:
  • Second Life
  • IMVU
  • Onverse
  • HiPiHi
Kuid tahaks kõige rohkem rääkida IMVU'st. Minu arvatest, on see kõige lihtsam ja kasutajasõbralikum virtuaalmaailm. Esiteks on see tasuta tarkvara, teiseks võib see täiesti asendada MSN'i või mõne muu taolise suhtlusvahendi.

  1. IMVU on sotsiaalne võrgustik ja 3D virtuaalne maailm, mis oli realiseeritud IMVU Inc poolt.
  2. Kaks kõige tuntavamat tegevust selles virtuaalses maailmas on jututuba ja asjade ost/müük - lihtsam on osta. Asja tegemine on päris keeruline. Peab tundma graafilist staffi.
  3. IMVU on väga lihtne virtuaalmaailm, kus ei saa avastada maailma, kuid saab teha endale virtuaalset ruumi, kuhu tulevad inimesed sinuga suhtlemiseks. 
  4. Palju erinevaid, huvitavaid animatsioone, ehk saab juhendada oma tegelest niimodi liikuda, kuidas isa tahaksid käituda.
  5. Suur valik riideid ja liikumisi. Võib iseseisvalt disainida oma kangelasele riideid ning teha dekoratsioone ruumides.
  6. Kuigi alguses võib paista, et kõik on tasuta, peab tegelikult siiski mängu investeerima. Kui tahad endale VIP staatust või saada lahti "_GUEST" märgist oma kangelase nime eest, peab maksma 8$'st kuni 20$'ni.
  7. On olemas oma valuuta. Credits ja Predits. Esimesed saab läbi panga, ehk krediitkardiga, teised saab otse IMVU'st nagu kingitusi jne.
Esimesed kogemused selle virtuaalse maailmaga olid küllaltki positiivsed. Sai "fun'ni" ja palju tegevust. Praktiliselt saab läbi selle õppida keeli ja saada palju uusi tutvusi.

No comments: